Welkom bij de Vrolijke Tuinier, een site voor liefhebbers van een sier- en moestuin !

Tuinieren is leuk, ontspannend, goed voor je conditie en het kan nog wat smakelijks opleveren ook. Ben je op zoek naar leuke ideeën of bepaalde planten dan vind je hier misschien iets van je gading.

 

Deze site is bedoeld voor iedereen die plezier heeft in tuinieren. Hij is gemaakt door hobbyisten en de bedoeling is om bezoekers van de site enthousiast te maken over het tuinieren en koken met zelfgekweekte groenten.

We vinden het ook een uitdaging om siergewassen, groenten en kruiden in 1 tuin te combineren. Natuurlijk kun je altijd een volkstuintje erbij nemen, dat doen we zelf ook, maar dat is niet voor elke tuinbezitter weggelegd en daarmee is je tuinplezier meteen ook weer zo gescheiden in twee aparte plaatsen.

Alhoewel we ernaar streven om de informatie op deze site steeds completer te maken, met name de lijst van meest gebruikte siergewassen, zul je in tuincentra altijd wel iets kunnen vinden wat er niet opstaat. Dit is dan ook een hobby site. Als je echt deskundig advies nodig hebt, raden wij je aan om contact op te nemen met een tuinarchitect.